66. kongres psihologa Srbije

ePsihoterapija 01.02.2018. u Vesti

66. Kongres psihologa Srbije će se održati na Zlatiboru, u periodu od 30. maja do 2.juna 2018. godine, pod nazivom „Futurizam u psihologiji ̶ psihologija u zoni budućeg razvoja“. Tema ovogodišnjeg Kongresa podstiče na bavljenje budućnošću psihologije.

Pokušaćemo da predvidimo koje će oblasti psihologije postati ključne u budućnosti, kojim temama ćemo se baviti kao istraživači, koja pitanja i dileme ćemo rešavati kao stručnjaci sebi postavljati, koje praktične probleme ćemo pokušavati da rešavamo i koje nauke će nam biti ključni saveznici.

Ovo će biti prilika da se kroz plenarna predavanja, simpozijume, slobodna saopštenja i postere upoznamo sa najnovijim istraživanjima u oblasti psihologije i srodnih disciplina, razmenimo iskustva iz prakse, težeći njenom unapređenju, postavimo važna pitanja i izoštrimo profesionalne stavove.

Na Kongresu će biti prilike da se čuju neki od vrsnih plenarnih predavača iz zemlje i regiona, kao što su:

Dr Brajan Nosek (Brian Nosek) socijalni psiholog i profesor na Univerzitetu Virdžinija. Profesor Nosek jedan je od osnivača Centra za otvorenu nauku (https://cos.io/) čiji je cilj unapređenje otvorenosti, integriteta i ponovljivosti naučnih istraživanja, a 2015. godine prestižni časopis Nature proglasio ga je za jednog od 10 istraživača koji su ostvarili značajan doprinos nauci. Profesor Nosek će održati predavanje na Kongresu putem Skype-a.

Prof. dr Ivana Milojević, ekspertkinja iz studija budućnosti (Futures Studies), doktorirala na Univerzitetu Queensland u Australiji iz oblasti obrazovanja. Predavala je na Univerzitetu u Novom Sadu, Univerzitetu Sunshine Coast u Australiji i na Institutu za studije budućnosti na Tamkang Univerzitetu na Tajvanu. Bavi se istraživanjima i obukama iz transdisciplinarnih oblasti koje povezuju sociologiju, pedagogiju i psihologiju obrazovanja, rodne, mirovne studije i studije budućnosti.

Dr Veljko Jovanović, docent na Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, bavi se istraživanjima u oblasti subjektivnog blagostanja i kvaliteta života, sa posebnim naglaskom na kros-kulturnim studijama blagostanja. Trenutno je pomoćnik urednika časopisa Journal of Well-being Assessment.

Dr Nataša Jokić-Begić, redovni profesor na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta pri Sveučilištu u Zagrebu. Osnivač je i rukovodilac specijalističkih studija iz oblasti kliničke psihologije. Učestvuje u brojnim interdisciplinarnim istraživanjima mentalnih stanja i poremećaja, prvenstveno anksioznih, zatim poremećaja polnog identiteta i psihosomatskih bolesti a u poslednje vreme se intenzivno bavi i problemom sajberhondrije.

Detaljnije informacije o kongresu možete pratiti na sajtu Društva psihologa Srbije ili FB strani kongresa.

Pročitajte još:

Kongres Evropske asocijacije za psihoterapiju 2018. u Beogradu

Nema komentara | Kliknite ovde da ostavite komentar.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *