Lek protiv mamurluka

ePsihoterapija 31.01.2012. u Vesti, Zanimljivosti

U američkim prodavnicama će se uskoro pojaviti novi lek specifično kreiran da leči mučninu, nesvesticu i ostale posledice preteranog konzumiranja alkohola.

Zanimljivo je da je lek, kasnije nazvan ‘Blowfish’, otkrila bivša radnica u finansijsom sektoru Brenna Hayson.  Nakon što je lično isprobala veliki broj biljnih preparata sa tržišta koji se nisu pokazali efikasnim,  počela je da eksperimentiše sa različitim kombinacijama lekova koji su joj bili dostupni kod kuće. Kada je otkrila efikasnu kombinaciju koja je brzo delovala, počela je da je deli sa prijateljima i ubrzo odlučila da ga pusti i na tržište. ‘Blowfish’ sadrži kofein, aspirin i sredstvo za ublažavanje lučenja želudačne kiseline.  Kako su svi ovi lekovi već odobreni za upotrebu, nije bilo potrebe za posebnom dozvolom Američke administracije za hranu i lekove (FDA).

Mnogi stručnjaci ipak ispoljavaju zabrinutost da će pojavljivanje ovog leka na tržištu navesti ljude da više i češće piju zanemarujući opasne dugoročne posledice preteranog konzumiranja alkohola.


Pročitajte još:

Tračarenje u svetlu evolucije
Strah kao afrodizijak

Izvor:  abcNew.com

Nema komentara | Kliknite ovde da ostavite komentar.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *